Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor!
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_lcap96%Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_lcap1%Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_lcap1%Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_lcap3%Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor!

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! Empty Türk AR- GE'si görücüye çıkıyor! Cuma 17 Nis. - 18:13:36

Yazar : EgzotikForum


-
-

milyonlarca avroluk bireysel sivil araştırma finansmanı sağlayan ve AB 7. Çerçeve Programı kapsamında faaliyet gösteren Avrupa Araştırma Konseyi Türklerin ARGE başarısını görmek için geliyor




Araştırmacılara milyonlarca avroluk bireysel sivil araştırma finansmanı sağlayan ve AB 7. Çerçeve Programı kapsamında faaliyet gösteren Avrupa Araştırma Konseyi'nin (ERC) üst düzey yöneticileri, Türk araştırmacılarının AR-GE başarılarını görmeye Türkiye'ye geliyor.
TÜBİTAK'ın 13 Martta İstanbul Harbiye Askeri Müzesinde düzenleyeceği ''ERC 2009 Türkiye Konferansı: Hakemler ve Başarılı Araştırmacılar Deneyimlerini Paylaşıyor'' etkinliğinde Türk araştırmacılar, Avrupa Komisyonunun yöneticileri ve diğer bilim insanlarıyla başarı öykülerini paylaşacak.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa Araştırma Konseyi kapsamındaki (European Research Council-ERC) ''Fikirler Özel Programı''nın bireysel araştırmacılara yönelik 7,5 milyar avroluk bütçesi ile dünyanın en büyük sivil nitelikli bireysel akademik AR-GE desteğini sağladığını bildirdi.
Program kapsamında verilen desteklerin proje başına 3,5 milyon avroya kadar çıktığına işaret eden Aydın, ''Bu rakam, sivil amaçlı temel araştırmalar bağlamında dünyada hiç bir kurum tarafından verilmiyor. Yani ERC, dünyanın en büyük bütçeli akademik araştırma desteği'' bilgisini verdi.
Aydın, Avrupa'dan üniversite ya da araştırma kuruluşlarıyla ortaklık kurulması gereken diğer AB çerçeve programları desteklerinin aksine ERC programlarına başvuru için doktora düzeyinde araştırmacı olmanın yeterli sayılacağını kaydetti.
ERC kapsamında, bireysel araştırmacılara yüklü maddi destekler sağlandığına işaret eden Aydın, şunları kaydetti:
''ERC programında herhangi bir öncelikli bilimsel alan kısıtlaması bulunmuyor, tek başına ya da araştırma grubuyla birlikte çalışacak bilim insanlarına maddi destekler sağlanıyor. Diğer yandan Avrupa'da potansiyel Nobel ödülü alacak bilim insanlarına da destek vermeyi amaçlayan ERC, Nobel için gereken bir teoriyi ortaya atıp onu geliştirmek isteyen araştırmacılar için de çok önemli getiriler sağlıyor.''
-TÜRKİYE'DEN 181 BAŞVURU YAPILDI-
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ise ERC'nin Avrupa'nın yıllardır ihmal ettiği ''temel araştırmalar'' alanını desteklediğini belirterek, 2007'deki başlangıç düzeyindeki araştırmacılara yönelik ilk proje teklifi çağrısına yapılan toplam 9 bin başvurudan 181'inin Türkiye kaynaklı olduğunu bildirdi.
Ayrıca daha deneyimli ileri düzey araştırmacılar için 2008 yılında açılmış çağrıya yapılan yaklaşık 2 bin başvurudan 43'ünün de Türkiye'den olduğunu belirten Yetiş, başvuru sayılarına göre Türkiye'nin sıralamada ilk 15 içine girmeyi başardığı bilgisini de verdi.
Programın ilk çağrıları neticesinde toplam 5 Türk araştırmacının destek bulduğunu aktaran Yetiş, ''Türk bilim insanlarımız bu programda birbirleriyle değil, tüm dünyadaki meslektaşlarıyla yarıştı ve bizce aslında önemli bir başarıya imza attı'' dedi.
-İSTANBUL'DA AR-GE ÇIKARMASI YAPILACAK-
İstanbul'da 13 Mart 2009 Cuma günü Harbiye Askeri Müzesi'nde yapılacak ''ERC 2009 Türkiye Konferansı: Hakemler ve Başarılı Araştırmacılar Deneyimlerini Paylaşıyor'' isimli etkinliğin önemine değinen Yetiş, şunları kaydetti:
''Buna benzer iki etkinlik, bugüne kadar daha önce sadece Almanya ve Fransa'da yapıldı. Türkiye, bu çapta bir etkinliği ilk kez düzenleyen üçüncü ülke olacak. ERC'nin başkanı ve diğer üst düzey yöneticilerinin hazır bulunacağı etkinlikte, Türk araştırmacıların proje başarıları paylaşılacak. Böylece Türkiye'nin araştırma potansiyeli, en yetkili kurumların üst düzey temsilcilerinin önünde görücüye çıkacak.''
Açılış konuşmasını ERC Başkanı Prof.Dr. Fotis Kafatos ve Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş'in yapacağı konferansta, değerlendirme süreçlerinde görev yapan hakemlerin yanı sıra bugüne kadar ERC'den destek alan bilim insanları da deneyimlerini paylaşacak.
Konferansta, başarılı bilim insanları Halil Mete Soner, Howard Jacobs, Ataç İmamoğlu, Nilüfer Göle ve Armağan Koçer de projeleriyle ilgili sunum yapacak.
ERC üst düzey yetkililerinin Türkiye ziyaretleri kapsamında konferans öncesi ve sonrasında da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Etkinlikten önce ERC programlarına başvuru yapan üniversitelerin rektörlerinin de katılımıyla düzenlenecek akşam yemeğiyle Avrupalı bilim yöneticilerinin Türkiye'nin araştırma potansiyelini daha yakından tanımaları sağlanacak.
ERC yetkililerinin İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesine gerçekleştirecekleri ziyaretlerle de işbirliği temellerinin pekiştirilmesi amaçlanıyor.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz