Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_lcap96%Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_lcap1%Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_lcap1%Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_lcap3%Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Yazar : EgzotikForum


-
-

Peynir üretimi ile ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Resmi Gazete’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’nde yapılan değişiklik ile en az 120 gün süre ile olgunlaştırılarak üretilen kaşar peynirlerinde “eski” ifadesi kullanılabilecek. Ayrıca, peynir üzerindeki etiketlerde ‘geleneksel, yöresel, doğal, çiftlik peyniri’ gibi ifadeleri artık kullanılamayacak.
 
Bakanlıktan ‘eski kaşar’ ayarı Peynir
 
KÖY PEYNİRİ İFADESİ KALKIYOR
Uygulamayla peynir üretiminde, türüne göre değişmek üzere kuru madde oranının yüzde 3 ile 7,5’i arasında tuz kullanılabilecek, etiketlerde, “köy peyniri”, “geleneksel peynir”, “doğal peynir”, “çiftlik peyniri” gibi nitelemelere yer verilmeyecek, en az 120 gün süre ile olgunlaştırılarak üretilen kaşar peynirlerinde “eski” ifadesi kullanılabilecek.
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Halk Sağlığı Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir, yarın yürürlüğe girecek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, peynirin tuz ve yağ oranı ile etiket bilgilerine ilişkin standartları belirleyen tebliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
YAĞ VE TUZ MİKTARI YAZILACAK
Peynirdeki tuz ve yağ miktarının azaltılmasını olumlu bulduğunu belirten Bilir, “Satılan ürün paketleri üzerine yağ ve tuz miktarlarının yazılması, tüketicilerin bilgilenmesini sağlar, ayrıca konu ile ilgili duyarlılık gelişmesi bakımından da eğitici etki yapar” dedi.

Prof. Dr. Bilir, peynirdeki yağ miktarının azaltılmasının, peynirlerin kalorisinin de azaltılması anlamına geldiğini vurguladı.
OBEZİTEYLE MÜCADELE EDİLİYOR
Türkiye’deki obezite sıklığının yüksekliğine işaret eden Bilir, en çok tüketilen gıdalar arasında bulunduğundan peynirin kalorisinin daha düşük olmasının sağlığın korunmasında önem taşıdığını ifade etti. Bilir, yağ ve tuz oranlarının düşürülmesinin, obezite ile mücadele programına destek vereceğini dile getirdi.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz